Beoordeeld met een
9,6

Wat is dropshipping?

Misschien heb je de term al eens voorbij horen komen, maar wat is dropshipping nou precies? Dropshipping wil eigenlijk letterlijk zeggen “doorverkopen”. Het bedrijfsmodel van dropshipping Nederland kan worden onderverdeeld in drie simpele stappen: 1. De aankoop: Wanneer de consument een product koop in jouw webshop. 2. De bestelling: De webshop geeft de bestelling door aan de producent/leverancier/groothandel. 3. De levering: De leverancier/groothandel verstuurt het product rechtstreeks naar de consument. De dropshipper (de webshop) heeft dus geen eigen voorraad, maar maakt gebruik van zijn leverancier/groothandel die eindverantwoordelijk is voor de voorraad, de verwerking en de juiste verzending van de producten. Het enige dat de dropshipper hoeft te doen, is producten aanbieden in zijn webshop en zorgen dat deze verkocht worden.

De voordelen van dropshipping Nederland

Er zitten voor zowel de dropshipper als de leverancier voordelen aan het dropshipping model. De focus van de leverancier ligt op het logistieke proces van de producten. De dropshipper zorgt ervoor dat deze producten onder de aandacht komen en worden gezien door potentiële kopers. Een webshop voor dropshipping in Nederland onderhouden en geld verdienen met dropshipping is vrij simpel. Vaak heb je niet meer dan een laptop en internetverbinding nodig om te beginnen met dropshipping in Nederland. Je hebt geen voorraad wat ervoor zorgt dat je dus ook geen risico loopt, je hoeft maar vrij weinig geld te investeren om te beginnen met verkopen én de verzending van producten geef je uit handen aan de leverancier/groothandel. Vrijwel iedereen kan beginnen met dropshipping.

Waarom kiezen voor Amazon dropshipping?

Amazon is zeer geschikt voor verkopers die net begonnen zijn en niet op kunnen tegen de sterke concurrerende krachten op gelijke marktplaatsen zoals eBay of bol.com. De balans tussen het aantal verkopers en kopende klanten is op Amazon vele malen gunstiger. Daarbij is Amazon nieuw op de Nederlandse markt, waardoor er nog veel ruimte is voor nieuwe online ondernemers die via Amazon dropshipping gaan uitvoeren. Er zijn natuurlijk wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je gaat beginnen met dropshipping in Nederland. Wil jij meer weten over dropshipping en hoe je hiermee geld kunt verdienen vanaf je laptop? Ik leer jou de eerste stappen van dropshipping in een online cursus over Amazon dropshipping.

Vraag nu de introductievideo aan!

Vraag nu een gratis introductievideo aan
Ja, stuur mij de gratis introductievideo!
info@nextlevelamazon.nl